Verloskundigen Lelystad

Verloskundigen Lelystad - Bloemkool-ovenschotel-Verloskundigen-blog-1024x538

Recept voor zwangeren: bloemkool ovenschotel – Verloskundigen Lelystad

Recept met bloemkool voor kinderen

Vandaag plaatst verloskundige en hobbykok Sanne een nieuw recept: een heerlijke bloemkool ovenschotel waar de meeste kinderen helemaal gek op zijn! Door de blokjes Smac en de heerlijke saus die over de bloemkool gaat, leren kinderen om bloemkool te eten zonder dat de bittere smaak erg overheerst.

Heb je dus al kinderen, die geen bloemkool lusten? Maak dit bloemkool recept en ze zullen het zeker eten! Dit bloemkool recept is gemaakt met Smac en een lekkere kaassaus. Dit bloemkool recept bevat maar weinig ingrediënten, het is super makkelijk om te maken. Ook als je koken moeilijk vindt, kun je dit bloemkool recept proberen. Ik verzeker je dat deze bloemkool heerlijk zal smaken.

Wat zijn de voordelen van bloemkool eten tijdens de zwangerschap?

Bloemkool is een voedzame groente die veel gezondheidsvoordelen biedt, zowel voor het algemene publiek als specifiek voor zwangere vrouwen. Hier zijn enkele voordelen van het eten van bloemkool tijdens de zwangerschap:

  1. Rijk aan vitamines en mineralen: Bloemkool bevat essentiële vitamines zoals vitamine C, wat helpt bij de absorptie van ijzer en het versterken van het immuunsysteem. Het bevat ook foliumzuur (vitamine B9), wat cruciaal is tijdens de zwangerschap om geboorteafwijkingen in de hersenen en het ruggenmerg van de baby te helpen voorkomen.
  2. Hoog vezelgehalte: De vezels in bloemkool helpen de spijsvertering te verbeteren en constipatie te voorkomen, een veelvoorkomend probleem tijdens de zwangerschap. Een goede spijsvertering zorgt ook voor een efficiëntere opname van voedingsstoffen.
  3. Antioxidanten: Bloemkool bevat antioxidanten zoals sulforafaan en isothiocyanaten, die kunnen helpen bij het bestrijden van ontstekingen en het verminderen van het risico op chronische ziekten. Deze antioxidanten kunnen ook de placenta gezond houden.
  4. Laag in calorieën: Voor zwangere vrouwen die hun gewichtstoename binnen gezonde grenzen willen houden, is bloemkool een uitstekende keuze. Het is laag in calorieën maar vult wel, waardoor het helpt bij het beheersen van de gewichtstoename.
  5. Hydratatie: Bloemkool bevat veel water, wat helpt bij hydratatie. Goede hydratatie is essentieel tijdens de zwangerschap voor zowel de moeder als de ontwikkelende baby.
  6. Ondersteunt het immuunsysteem: De combinatie van vitamine C, antioxidanten en andere essentiële voedingsstoffen helpt het immuunsysteem te ondersteunen, wat bijzonder belangrijk is tijdens de zwangerschap.
  7. Veelzijdigheid in de keuken: Bloemkool kan op verschillende manieren worden bereid, waardoor het gemakkelijk is om deze voedzame groente in je dieet op te nemen. Of het nu rauw is in salades, gestoomd, geroosterd, of verwerkt in gerechten zoals bloemkoolrijst of -puree, het is zowel voedzaam als heerlijk.

Hoewel bloemkool veel voordelen biedt, is het altijd goed om een gevarieerd dieet te hebben tijdens de zwangerschap en om voedingsmiddelen te eten die rijk zijn aan verschillende voedingsstoffen die nodig zijn voor de groei en ontwikkeling van de baby.

Wat heb je nodig voor dit heerlijke bloemkool ovenschotel recept?

De ingrediënten voor dit makkelijke recept zijn als volgt:

– 1 bloemkool
– 200 milliliter slagroom
– 150 milliliter melk
– 3 aardappelen
– 1 bosui
– 250 gram Smac
– 3 eetlepels bloem
– 40 gram boter
– 20 gram mozarellakaas
– 30 gram cheddarkaas
– 20 gram belegen jonge kaas
– 2 theelepels mosterd
– 2 theelepels knoflookpasta

Hoe moet je de ovenschotel bereiden?

In deze blog krijg je een snelle versie van het recept. In het kort komt het erop neer dat je: de aardappelen en bloemkool moet snijden. Vervolgens moet je de bloemkool en aardappel voorkoken. Snijd de bosui in ringen. Vul de ovenschaal met de aardappel en bloemkool. Snijd de Smac in kleine blokjes. Maak de kaassaus. Verdeel de Smac blokjes en kaassaus over de bloemkool en bak de ovenschotel af in de oven.

Daarentegen is er een makkelijke kookvideo beschikbaar waarbij verloskundige Sanne je precies laat zien hoe je dit makkelijke bloemkool recept kunt maken. De video is beschikbaar via YouTube met de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=rWGxRgpMRhc&ab_channel=ZauSanne

We hopen dat je de video leuk en leerzaam vond en zijn benieuwd naar jullie reacties op dit lekkere recept.

Liefs,

Verloskundigen Lelystad

 

error: Bescherme content.
nl_NLDutch