Verloskundigen Lelystad

Echo's

Extra gratis vroege echo bij aanmelding

In de loop van je zwangerschap zijn er verschillende momenten waarop we echo’s maken om de gezondheid en ontwikkeling van je baby zorgvuldig te volgen. Normaal gesproken krijg je de eerste echo bij 10 weken zwangerschap, maar wij kunnen ons voorstellen dat dat een lange tijd is om te wachten. Zeker als je in het verleden zwanger bent geweest en het is misgegaan, of als je bijvoorbeeld last hebt van bloedverlies. Bij ons krijg je daarom standaard bij je aanmelding meteen een vroege echo tussen de 6-7 weken, ook als je geen bloedverlies hebt. Normaal gesproken wordt deze vroege echo alleen vergoed door de zorgverzekeraar als je bloedverlies hebt of een miskraam in de voorgeschiedenis. Wij vinden het echter belangrijk dat iedereen een vroege echo krijgt, zonder hiervoor te betalen. Daarom vergoeden wij jouw vroege echo als je geen bloedverlies hebt of geen miskraam hebt doorgemaakt in het verleden. Jij hoeft je dus alleen maar aan te melden als je zwanger bent en wij maken de afspraak voor je bij het echocentrum. 

Vroege echo bij Verloskundigen Lelystad

Standaard Echo’s

Naast de vroege echo krijg je tijdens je zwangerschap zijn standaard de volgende echo’s:

  • Termijnecho: Ongeveer rond de 10e week in je zwangerschap voeren we een termijnecho uit om de verwachte geboortedatum vast te stellen. Deze datum is essentieel voor het verdere verloop van je zwangerschap, inclusief je zwangerschapsverlof. Bovendien bevestigen we het aantal baby’s.

  • 13-wekenecho (optioneel): Als je dat wenst, kun je een echo laten maken rond de 13e week om te screenen op lichamelijke afwijkingen bij je baby. Hoewel de baby nog klein is, kunnen grotere afwijkingen soms zichtbaar worden gemaakt.

  • 20-wekenecho (optioneel): De 20-wekenecho, ook bekend als het structureel echoscopisch onderzoek (SEO), wordt uitgevoerd rond de 20e week en wordt vergoed door je zorgverzekering. Deze echo onderzoekt de orgaanontwikkeling, groei en hoeveelheid vruchtwater en biedt een betrouwbare methode voor het opsporen van ernstige aangeboren afwijkingen.

Echo’s op Indicatie

Naast de standaardecho’s zijn er situaties waarin extra echo’s nodig kunnen zijn:

  • Groeiecho: Gedurende de zwangerschap kan een groeicontrole worden uitgevoerd om te controleren of je baby zich volgens verwachting ontwikkelt. Hierbij meten we het hoofdje, de buikomvang, de beenlengte en beoordelen we de hoeveelheid vruchtwater.
  • Liggingsecho: Rond de 35e week maken we een liggingsecho als er twijfels zijn over de positie van je baby. Dit is van belang om te bepalen of de baby met het hoofd naar beneden ligt voor een vaginale bevalling. We controleren ook de ligging van de placenta om te zien of deze niet voor de baarmoedermond ligt.

Pretecho’s

Naast de medische echo’s bieden we ook pretecho’s aan. Dit zijn extra momenten om een glimp op te
vangen van je baby en dit bijzondere moment te delen met je dierbaren. Pretecho’s worden niet
vergoed door de verzekering. Er zijn verschillende pretecho’s met verschillende prijzen:

  • Geslachtsbepalings Echo: Wil je graag ontdekken of je een jongetje of een meisje krijgt? Onze geslachtsbepalings echo’s zijn perfect om dit spannende geheim met je familie en vrienden te delen. De kosten hiervoor worden niet vergoed door de verzekering. Echter, bij ons krijg je deze gratis bij je aanmelding.
  • Een extra kijkje: Wil je graag even extra kijken bij je kindje, dat is natuurlijk altijd leuk. Deze echo kan gemaakt worden gedurende je hele zwangerschap. De echo duurt ongeveer 15 minuten, is in 2D (zwart-wit) en kost 35,-
  • 3D/4D pretecho: Bij deze echo krijg je al echt een idee van hoe jouw kindje eruit gaat zien. De echo duurt ongeveer 30 minuten, we bekijken jouw kindje in 2D, 3D en 4D, de kosten zijn 90,-
  • Lange 3D/4D pretecho: Hetzelfde als de 3D/4D echo maar nu kun je extra lang genieten van jouw kindje. De echo duurt ongeveer 45 minuten en kost 109,-

2D echo bij Verloskundigen Lelystad 3D echo bij Verloskundigen Lelystad

Tijdens de pretecho’s kun je in een gezellige sfeer genieten van jouw baby. En vind je het leuk om opa’s,
oma’s, zussen of kinderen mee te nemen, dat kan natuurlijk gewoon, ze zijn van harte welkom.

Afspraak Maken

De standaard echo’s worden gepland door onze assistentes tijdens jouw zwangerschap, hiervoor zijn namelijk vaste momenten. Wil je echter graag een tussentijdse pretecho inplannen? Maak dan zelf een afspraak via de website van Mijn Pretecho of kies één van onze verwenpakketten waarbij je standaard extra echo’s krijgt.

Baby echo bij Verloskundigen Lelystad

error: Bescherme content.
nl_NLDutch