Verloskundigen Lelystad

Wanneer je mogelijk een miskraam hebt

Omgaan met zorgen en mogelijke miskraam

De blijdschap en verwachting die een positieve zwangerschapstest met zich meebrengt, kunnen vaak gepaard gaan met onzekerheden, vooral in de vroege stadia van de zwangerschap. Symptomen zoals bloedverlies of buikpijn kunnen begrijpelijkerwijs zorgen baren. Als je al eerder een miskraam hebt meegemaakt, kan dit een eenzame en angstige periode zijn. We willen je laten weten dat we uitgebreide ondersteuning en advies bieden, zelfs als je je zorgen maakt over een mogelijke miskraam.

Bloedverlies en mogelijk risico op miskraam

Als je bloedverlies ervaart of buikpijn hebt tijdens je zwangerschap, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Je kunt ons bereiken op telefoonnummer 06 53 65 91 91. We zijn hier om je te ondersteunen, zelfs als je nog niet als cliënt bij ons staat ingeschreven. Het is belangrijk op te merken dat bloedverlies niet altijd een teken is van een miskraam. In feite wijst bloedverlies in slechts 50% van de gevallen op een miskraam. Dit betekent dat er ook een even grote kans is dat de zwangerschap goed verloopt.

Oorzaken van miskramen

Miskramen hebben vaak geen duidelijke oorzaak. Hoewel factoren zoals roken, eerdere miskramen, en leeftijd het risico kunnen vergroten, zijn chromosomale afwijkingen bij de baby vaak de meest voorkomende oorzaak. In zeldzame gevallen kan een afwijking aan de baarmoeder leiden tot een miskraam. Het is belangrijk te begrijpen dat miskramen meestal niet kunnen worden voorkomen. Intensieve lichamelijke activiteit, seks, stress en reizen zijn over het algemeen geen bewezen oorzaken van een miskraam.

Verloop van een miskraam

Bij een miskraam treden vaak krampen in de onderbuik op. Het kan voorkomen dat je weefsel ziet bij het bloedverlies; dit kan het embryo en soms ook de placenta zijn. Als de miskraam niet vanzelf op gang komt, kan medicatie worden overwogen om het proces op gang te brengen. Als je twijfelt over een mogelijke miskraam, heeft het herhalen van een zwangerschapstest meestal geen zin. De test blijft positief, zelfs als de zwangerschap niet goed verloopt.

We zijn er voor je

Bij Verloskundigen Lelystad staan we voor je klaar in deze uitdagende periode. Je hoeft dit niet alleen te doorstaan. Neem gerust contact met ons op voor een luisterend oor, professioneel advies en medische ondersteuning. Voor meer informatie en contact zijn we te bereiken op 06 53 65 91 91.

error: Bescherme content.
nl_NLDutch